ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova s-au înregistrat opt cazuri de gripă

10:02 | 17.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Pe parcursul ultimelor săptămâni au fost înregistrate opt cazuri de gripă sezonieră (mun. Chișinău- 4, Bălți -2 și Fălești-2), comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în perioada 7 - 13 noiembrie, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu 8%. În total, au fost înregistrate 6 630 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea la copii - 69,4%.

În aceeași perioadă, în laboratoarele ANSP au fost investigate la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2 un număr de 439 de probe, de la persoane cu semne compatibile cu gripa sezonieră și infecții respiratorii virale acute (în două probe s-a depistat virusul SARS-CoV 2, iar în cinci virusul gripal de tip A).

Conform sursei citate, ponderea cazurilor infecțiilor respiratorii acute severe din numărul total de internări în instituțiile medicale, indiferent de cauză, a variat între 2,9%-3,6%.

Foto: ansp.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!