ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislația cu privire la întreprinderile mici și mijlocii a fost modificată

12:10 | 17.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Valorile care servesc drept criterii pentru definirea statutului întreprinderilor micro, mici și mijlocii (ÎMM) au fost modificate. Ca rezultat, numărul firmelor înregistrate în calitate de ÎMM va crește cu cel puțin 805 companii, comunică MOLDPRES.

Modificările prevăd dublarea pragurilor cifrei de afaceri pentru atribuirea statutului de întreprindere micro, mică și mijlocie. Astfel, întreprindere micro va fi considerată firma care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 18 milioane de lei sau deține active totale de până la 18 milioane de lei. În legislația în vigoare acest plafon este de nouă milioane de lei. Întreprinderile mici vor fi cele care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 50 milioane de lei sau dețin active de până la 50 milioane de lei, în loc de 25 milioane de lei, cum este în prezent. Respectiv, pentru  întreprinderile mijlocii aceste cifre ar urma să crească de la 50 milioane până la 100 milioane de lei.

De asemenea, vor fi eliminate limitele de jos ale numărului salariaților pentru clasificarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!