ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui spectacol de Iosif Shats va avea loc la Teatrul ”Alexei Mateevici”

12:26 | 17.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Teatrul ”Alexei Mateevici” și Asociația pentru cultură și arte ”Arbor” (România) vor prezenta sâmbătă și duminică, 19-20 noiembrie, la ora 18.00, premiera spectacolului „Menajeria de sticlă” după Tennessee Williams, în regia cunoscutului regizor de teatru rus Iosif Shats, Artist al Poporului, informează MOLDPRES. 

Potrivit regizorului, spectacolul este un produs cultural care demonstrează încă o dată că munca și creativitatea în comun deschide noi perspective și poate reuni oameni talentați, sinceri și devotați ideii de teatru. ”Este o poveste spusă cu sensibilitate, în care emoțiile ies la iveală, iar spectatorul le urmărește făcând echilibristică printre tensiuni, regrete și speranță”, a precizat Iosif Shats.

Din distribuție fac parte cele mai tinere nume ale trupei Teatrului ”Alexei Mateevici”, actorii Cătălina Budu, Victor Untilă, Mihaela Chiu și Ilie Nadelcu. Pentru rolul virtual al tatălui, prezent în spectacol prin intermediul unei instalații video, a fost invitat de la București cunoscutul actor Richard Bovnoczki.

În „Menajeria de sticlă” își face debutul în scenografie artista plastică Irina Greciuhina. Vizualul scenic, creat de aceasta, exprimă cu acuratețe substratul psihologic descris în piesă și urmărește cu atenție direcția regizorală gândită de Iosif Shats. Costumele actorilor sunt realizate de proaspăta absolventă a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Alina Perju.

Montată prima dată la Chicago în 1944, „Menajeria de sticlă” s-a impus drept unul dintre cele mai jucate titluri ale dramaturgului american Tennessee Williams.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!