ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată o campanie de informare privind măsurile de eficiență energetică

14:11 | 17.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE), în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, ÎCS „Premier Energy” SRL, SA "Furnizarea Energiei Electrice Nord” şi rețeaua de magazine Volta, au lansat astăzi o campanie de informare privind măsurile de eficiență energetică pentru reducerea consumului de energie electrică și termică, transmite MOLDPRES.

„În Republica Moldova, sectorul rezidențial este cel mai consumator de energie, acestuia revenindu-i cca 45% din consumul final de energie în țară. Consumul de energie poate fi redus nu doar prin investiții majore în infrastructură sau izolarea termică a pereților, dar și cu ajutorul unor măsuri de eficiență simple, inclusiv prin promovarea unui consum responsabil de energie, care va aduce atât beneficii pentru bugetul familiei, cât și va duce la reducerea consumului de energie pe țară și, respectiv, a dependenței energetice a acesteia”, indică AEE.

Reprezentanții Agenţiei au desfăşurat o acţiune de informare a cetăţenilor și au împărțit pliante care conțin informații despre posibilitățile de economisire a energiei electrice și termice și, totodată, au fost distribuite becuri de tip LED, care au consumul redus de electricitate, în comparație cu becurile tradiționale.

Inițiativa AEE privind măsurile de eficiență energetică se aliniază Campaniei Naționale de consum moderat a energiei electrice „Pot controla factura”, lansată în octombrie curent de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. 

Foto: AEE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!