ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost organizată în premieră Expoziția „Antreprenor Expo”

08:48 | 18.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Peste 70 de întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova își prezintă produsele și serviciile la prima ediție a Expoziției „Antreprenor Expo”, organizată în perioada 17-19 noiembrie de CIE „Moldexpo” în colaborare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), cu susţinerea Germaniei, transmite MOLDPRES.

Scopul expoziției constă în reunirea mediului de afaceri și a instituțiilor de stat pentru a da un nou impuls de dezvoltare a antreprenorilor în vederea susținerii și promovării acestora. 

“Prin acest eveniment ne propunem să contribuim la sustenabilitatea companiilor mici și mijlocii autohtone și la încurajarea competitivității produselor și serviciilor. Pe parcursul celor trei zile, mediul de afaceri va avea șansa să se informeze cu întreaga paletă de programe de suport antreprenorial susținute de stat și partenerii de dezvoltare, începând de la inițierea unei afaceri până la internaționalizarea acesteia”, a menționat la deschiderea evenimentului Dumitru Pîntea, directorul ODA.

La rândul său, ministrul desemnat al Economiei, Dumitru Alaiba, a reiterat susținerea și încurajarea pentru mediul de afaceri. “Antreprenorii trebuie să știe că au toată susținerea din partea statului, pentru a-și dezvolta afacerile și pentru a-și valorifica ideile, astfel ajutând la dezvoltarea țării. Iar statul trebuie să apere interesele antreprenorilor, să-i ajute și încurajeze, mai ales în această perioadă complicată”, a spus Alaiba.

Participanții la expoziție vor putea să-și ramburseze o parte din cheltuielile de participare prin intermediul Instrumentului de Subvenționare a participării la Târguri și Expoziții, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Foto: ODA

img22008773

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!