ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania va dona R. Moldova 40 mln de euro pentru acordarea compensațiilor la energie

12:16 | 18.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Guvernul de la Chişinău a semnat astăzi Acordul de finanțare și cel adițional privind sprijinul financiar sectorial din partea Republicii Federale Germania pentru Republica Moldova, în vederea promovării securității energetice a grupurilor vulnerabile, transmite MOLDPRES.

Potrivit ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Marcal Spatari, Germania va dona Moldovei 40 de milioane de euro pentru acordarea compensațiilor la energie.

„Acest ajutor este condiționat de implementarea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice și a mecanismului de acordare țintită a compensațiilor. Dacă nu am fi avut Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, dacă nu am fi avut procedura de înregistrare pe compensatii.gov.md și atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică, statul nostru nu ar fi beneficiat de acești bani”, potrivit lui Marcel Spatari.

Ministrul a relevat că fiecare familie care s-a înregistrat pe compensatii.gov.md a pus umărul la atragerea acestui ajutor.

Grantul oferit de Germania este echivalent cu aproape 90% din valoarea compensațiilor prevăzute pentru luna noiembrie.

img22008784

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!