ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi artiști plastici și-au expus lucrările la Biblioteca Științifică ”Andrei Lupan” a AȘM

20:11 | 18.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. La Biblioteca Științifică (Institut) ”Andrei Lupan” a Academiei de Științe a Moldovei a fost vernisată astăzi o expoziție personală de pictură și grafică cu genericul ”Emoție” a artiștilor plastici Antonina și Vitalie Grișciuc, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție Vitalie Grișciuc a menționat că expoziția cuprinde circa 70 de lucrări dedicate orașului Chișinău, satelor basarabene și lumii florilor. ”Sunt lucrări realizate în ulei pe pânză, acuarelă, peniță tuș și gravură pe hârtie. Marea majoritate a lucrărilor au fost făcute anul curent. Este a doua expoziție la Biblioteca AȘM, curatoare a căreia este Tatiana Oprea-Zaharova. Prima am avut-o aici în 2019.”, a precizat Vitalie Grișciuc.

În intervenția sa, criticul de artă Elena Musteață a subliniat că lucrările expuse ale celor doi artiști constituie o poezie a orașului Chișinău. ”Au o cromatică deosebită, sunt pline de culori. sunt peisaje arhitecturale și naturale demne de admirat”, a remarcat sursa citată.

Absolvenți ai unor prestigioase școli de pictură din Republica Moldova și România, Vitalie și Antonina Grișciuc au participat, începând cu anul 1992, la expoziții de grup și personale în Japonia, Luxemburg, R. Moldova, România, Spania și în alte țări. Lucrările lor se află în colecții publice și private din numeroase state.

Expoziția va fi deschisă până la 12 ianuarie 2023.

img22008798

img22008798

img22008798

img22008798

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!