ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost finanțată a treia tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

18:52 | 18.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că astăzi, conform graficului stabilit, a fost finanțată a treia tranșă de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă în luna noiembrie, în valoare de 5,5 milioane de lei (circa 250 de mii de euro), relatează MOLDPRES.

Potrivit CNAS, pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la instituţia bancară unde sunt deserviţi sau la orice oficiu poştal din ţară. Plata tuturor prestațiilor sociale se efectuează prin modalitatea de plată selectată de beneficiar şi disponibilă în serviciul guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Serviciul MPay deține calitatea de mecanism unic de achitare a serviciilor publice, colectare a impozitelor, taxelor, amenzilor, majorărilor de întârziere (penalităților) și altor plăți la bugetul public național cu ajutorul instrumentelor de plată disponibile conform legislației cum ar fi: carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar.

CNAS reamintește că, pe pagina web oficială www.cnas.gov.md pot fi obținute informații referitor la modul de stabilire, condițiile de acordare, termenele de examinare și determinarea cuantumului indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, dar și verificate online statutul certificatului medical, introducând în câmpul respectiv seria şi numărul certificatului.

img22008799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!