ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci suspecţi, printre care trei moldoveni, au fost inculpaţi în Bulgaria pentru atentatul de la Istanbul

14:22 | 19.11.2022 Categorie: Externe

Sofia, 19 nov. /MOLDPRES/. Cinci suspecţi au fost inculpaţi în Bulgaria după atentatul din 13 noiembrie de la Istanbul, atribuit de autorităţile turce combatanţilor kurzi din PKK şi aliaţilor lor din Siria, a anunţat sâmbătă Parchetul bulgar, potrivit AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

''Cinci persoane au fost inculpate pentru că l-au ajutat'' să fugă pe unul dintre presupuşii autori, a declarat Siyka Mileva, purtătoare de cuvânt a procurorului general bulgar.

Rolul lor a fost logistic, a precizat ea, adăugând că Parchetul bulgar ceruse plasarea în detenţie a patru dintre ei.

Potrivit canalelor de televiziune locale, trei sunt originari din Republica Moldova, iar un altul dintr-o ţară arabă al cărei nume nu a fost precizat.

Şase persoane au fost ucise şi alte 81 rănite în explozia survenită duminica trecută pe bulevardul Istiklal din centrul Istanbulului.

Până în prezent atacul terorist nu a fost revendicat.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), miliţia kurdă activă în Siria, au negat orice implicare în acest atentat. 

Foto: skynews.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!