ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spania trimite ajutoare consistente în Ucraina

17:39 | 19.11.2022 Categorie: Externe

Madrid, 19 nov. /MOLDPRES/. Încă 14 generatoare electrice au fost trimise în Ucraina de guvernul spaniol. Atacurile ruse împotriva infrastructurilor energetice au lăsat numeroşi ucraineni fără curent electric şi fără apă caldă în pragul iernii, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

"Vineri noi am trimis un nou pachet de 14 de generatoare, înainte de începerea iernii care se arată a fi foarte aspră şi foarte dificilă în Ucraina", a anunţat şeful diplomaţiei spaniole, Jose Manuel Albares, în marja Adunării Parlamentare a NATO, la Madrid.

Kievul a cerut "sprijin suplimentar" din partea Uniunii Europene, estimând că aproape jumătate din infrastructurile energetice ale Ucrainei au devenit nefuncţionale din cauza loviturilor ruse masive ce le-au vizat de la începutul lui octombrie, în timp ce primele ninsori au căzut joi peste această ţară. Spaniolii au anunțat că pe 19 decembrie vor mai trimite încă cinci generatoare electrice în Ucraina.

Madridul va trimite de asemenea 30 de ambulanţe suplimentare, precum şi întăriri poliţiste pentru a ajuta autorităţile ucrainene să ancheteze asupra unor posibile crime de război pe teritoriul său, a adăugat Albares.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!