ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE s-a autosesizat în legătură cu reținerea a trei cetățeni moldoveni în Bulgaria

20:14 | 19.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat imediat în urma informațiilor apărute în mass-media națională și internațională referitoare la reținerea cetățenilor moldoveni, suspectați de autoritățile bulgare de participare la organizarea atentatului terorist din Turcia, și a întreprins, în regim de urgență, prin intermediul Ambasadei țării noastre la Sofia, demersuri pe lângă autoritățile bulgare pentru a obține informații suplimentare cu privire la cazul menționat, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Astfel, se confirmă apartenența a trei persoane reținute la cetățenia țării noastre. MAE IE menționează că reprezentanții misiunii diplomatice vor monitoriza cu atenție evoluțiile aferente acestui caz, informând autoritățile relevante din Republica Moldova.

Țara noastră a condamnat ferm orice act terorist, inclusiv atentatul de la Istanbul și reiterează deschiderea pentru schimbul eficace de informații dintre autoritățile de aplicare a legii, autoritățile judiciare și serviciile de informații din statele vizate pentru combaterea terorismului, urmărirea luptătorilor străini și combaterea criminalității organizate.

 

img22008813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!