ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

07:47 | 21.11.2022 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră în 24 de ore (20 noiembrie 2022)

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 46 672 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 23 430 traversări persoane.

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 26 065 iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 20 607.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 25 031 traversări, la granița moldo - ucraineană fiind semnalate - 13 950 treceri și alte 7 691 traversări - frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 9 069 traversări persoane;

PTF Aeroportul Chișinău – 7 691 traversări persoane;

PTF Sculeni – 6 879 traversări persoane;

PTF Otaci – 4 047 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 3 640 traversări persoane;

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 9 483 treceri, dintre care 4 786 - pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1 322 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:

- o trecere ilegală a frontierei de stat;

- șapte persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și al zonei de frontieră;

- două documente de călătorie falsificate;

- un caz de trafic ilegal de bunuri;

- trei încălcări privind regulile de folosire a vinietei;

- trei persoane și un mijloc de transport, identificate cu consemn național.

(07:30/21.11.2022)

La această oră, punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, fiind înregistrate valori minime în trafic.

Excepție: din cauza unor defecțiuni tehnice la baza de date a autorității de frontieră a Ucrainei, PTF Lipcani-Podvirievca și PTF Medveja-Zelionaia lucrează după un regim special, fiind permisă trecerea frontierei doar cetățenilor ucraineni.

Totodată, de la ora 06:15 și-a sistat activitatea PTF Tudora și rămâne nefuncțional la această oră. Motivul ar fi unele defecțiuni tehnice.

Rugăm călătorii să prezinte înțelegere la situația creată și să aleagă, din timp, alte puncte de trecere a frontierei din proximitate.

Informați-Vă doar din surse oficiale!

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!