ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iordanca-Rodica Iordanov a fost prezentată echipei de la Ministerul Mediului

10:53 | 22.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a prezentat-o colectivului pe noul ministru al Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov. Șefa Guvernului a urat succes noii conduceri și echipei ministerului, exprimându-și convingerea că lucrurile vor accelera în domeniul mediului, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

„Cu suportul autorităților și al partenerilor de dezvoltare, gestionarea deșeurilor în Republica Moldova a început în forță, lucru care ne bucură. Respectiv, așteptăm rezultate. De asemenea, știu că munciți mult pentru a realiza obiectivul de împădurire și că vă doare pe fiecare în parte faptul că se taie foarte mult. Sperăm că împreună vom remedia situația. Acum, însă, trebuie să gestionăm cât mai bine această iarnă, care va fi una foarte grea”, a spus premierul. 

Ministrul a declarat că va depune toate eforturile pentru a crește capacitatea de rezistență a țării în fața schimbărilor climatice.

„Noi lucrăm și la restabilirea apelor, iar apa, știm bine, este o resursă strategică. Avem de muncit mult și la reziliența în fața schimbărilor climatice. Totodată, pledăm pentru faptul ca agenții economici să activeze conform legislației de mediu și să respecte toate normele care se impun”, a declarat Iordanca-Rodica Iordanov.

În ultimul an, Iordanca-Rodica Iordanov a deținut funcția de secretar de stat în cadrul aceluiași minister. Anterior, a fost director executiv al EcoContact – Centrul de Informare și Consultare de mediu. Ministrul Iordanov este doctor în drept și are studii făcute în Olanda și Statele Unite ale Americii.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!