ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 13 800 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

11:00 | 22.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 13 809 persoane, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), din numărul total de solicitări, cele mai frecvente au fost urgențele cardiovasculare - 3 125, inclusiv 62 de pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele respiratorii au constituit 2325 de cazuri, dintre care 401 pe motivul infecțiilor respiratorii virale acute, urmate de urgențele neurologice 1903 cazuri, dintre care 240 de accidente vasculare cerebrale.

În aceeași perioada, 1 138 de cetățeni cu diverse traumatisme au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 61 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 82 de persoane, dintre care 15 minori.

De asemenea, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 45 de apeluri pe motivul urgențelor toxice, dintre care 19 intoxicații cu medicamente, șapte intoxicații cu alcool,  patru cu monoxid de carbon și bioxid de carbon și 12 urgențe toxice cu alte tipuri de substanțe. La fel, au fost înregistrate 44 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, dintre care 27 de combustii și patru hipotermii.

Foto: CNAMUP

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!