ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un complex multifuncțional al IGSU a fost inaugurat la Răzeni, raionul Ialoveni

11:04 | 22.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Un Complex multifuncțional a fost deschis pe teritoriul Centrului republican de instruire al IGSU de la Răzeni, raionul Ialoveni, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de lansare a primului curs de instruire a pompierilor ce va fi ținut la noul centru, a participat și Secretarul de stat al MAI, Daniella Misail-Nichtin, împreună cu ambasadorul Republicii Polone, Tomasz Kobzdej, dar și rectorul-comandant al Școlii principale de pompieri din Varșovia, Mariusez Feltynowski.

Complexul multifuncțional va permite pregătirea debutanților, dar și angajaților IGSU la un nivel mai avansat, prin integrarea cunoștințelor teoretice cu abilitățile practice. Astfel, salvatorii și pompierii, vor fi mult mai bine pregătiți practic, chiar de la începutul carierei.

Primul curs de instruire a angajaților IGSU are loc în perioada 21 - 24 noiembrie și are drept scop recalificarea formatorilor IGSU în domeniul lichidării incendiilor, salvării din medii ostile, dar și acordării primului ajutor medical. Astfel, 11 ofițeri și subofițeri au parte de lecții teoretice, dar și exerciții practice ținute de pompieri din Republica Polonia.

Foto: IGSU

img22008876

img22008876

img22008876

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!