ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat a fost amendat cu aproape 100 mii de lei pentru șantajul unei femei

11:11 | 22.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Un bărbat cu vârsta de 25 de ani din Chișinău a fost amendat cu 92 mii de lei /peste 4600 de euro/, după ce a șantajat o tânără cu publicarea imaginilor ei intime, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, acesta i-a obținut imaginile intime prin înșelăciune, în 2018, după ce i-a declarat, prin intermediul unui cont fals dintr-o rețea de socializare, că este reprezentant al unei agenții de modelling. Ulterior, acesta a amenințat-o că le va prezenta apropiaților ei imaginile obținute, dacă nu-i achită suma de 850 de euro, în tranșe.

Victima i-a transmis banii ceruți, după care l-a denunțat.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția, iar instanța l-a condamnat la patru ani și opt luni închisoare, cu suspendarea executării ei și i-a impus o amendă de 92.500 lei. Suplimentar, acesta este obligat să returneze și echivalentul în lei a celor 850 euro obținuți prin șantaj și să achite 30 000 lei ca prejudicii morale provocate victimei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!