ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Elene

12:14 | 22.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Oleg Serebrian a primit-o astăzi pe Ambasadoarea Republicii Elene în Republica Moldova cu sediul în România, Sofia Grammata, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Oficialii au exprimat satisfacția pentru stadiul excelent al relațiilor bilaterale, au subliniat interesul pentru continuarea dialogului interstatal bazat pe viziunea și prioritățile comune democratice ale celor două state la nivel regional și european.

Un accent deosebit a fost pus pe situația de securitate energetică, economică și umanitară regională în contextul agresiunii militare a Federației Ruse asupra Ucrainei. De asemenea, au fost discutate evoluțiile dosarului transnistrean și perspectivele de avansare a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol pe subiecte de interes major pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului.     

Pentru a consemna simbolic cea de-a 50-a aniversare a Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), din care fac parte ambele țări, dscuția dintre cei doi oficiali s-a desfășurat în limba franceză.

Foto: Biroul de reintegrare

img22008879

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!