ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Extrasul din Registrul de stat al unităților de drept poate fi solicitat online

14:06 | 22.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Antreprenorii, persoane juridice, fondatori, notari, avocaţi şi toţi cei care au statut de unităţi de drept pot obţine Extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice şi întreprinzătorilor individuali direct acasă sau la oficiu, fără a se prezenta la Agenţia Servicii Publice (ASP), transmite MOLDPRES.

Extrasul poate fi livrat online sau fizic, la solicitare, prin intermediul Serviciului guvernamental de livrare a documentelor MDelivery. Cererile se vor completa pe pagina electronică a ASP, iar taxele necesare se vor achita electronic prin serviciul guvernamental de plăți electronice MPay.  

Registrul de Stat al Unităţilor de Drept (RSUD) este sistemul integrat automatizat de evidenţă a tuturor structurilor, care au statut de unităţi de drept (conform recomandărilor EUROSTAT) – organele administraţiei publice, întreprinderile, asociaţiile obşteşti, partidele şi alte organizaţii social-politice, asociaţii profesionale, de confesiune şi culte religioase, asociaţii de coproprietari în condominiu, categorii speciale de persoane, care prestează anumite servicii (notari, avocaţi), care sunt numiţi "unităţi de drept".  

RSUD este destinat pentru colectarea, stocarea, actualizarea şi analizarea datelor cu privire la unităţile de drept cu prezentarea acestei informaţii organelor administraţiei publice ale Republicii Moldova.

Pe link-ul de mai jos este explicat, pe înțelesul tuturor, procedura simplă și comodă de obținere a Extrasului din Registrul de stat al persoanelor juridice şi întreprinzătorilor individuali, direct acasă sau la oficiu: https://fb.watch/gYFvZ1PqV8/

img22008891

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!