ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O secție din cadrul Institutului de Medicină Urgentă a fost modernizată

14:15 | 22.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Secția Ortopedie și Traumatologie Septică din cadrul Institutului de Medicină Urgentă și-a reluat astăzi activitatea după ce a fost reparată capital și modernizată, comunică MOLDPRES.

Potrivit ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, pentru reparație au fost cheltuiți peste 3 mln de lei din bugetul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

“Anual, aici sunt tratați în jur de 750 de pacienți, unii din ei reținându-se până peste 140 zile din cauza unor patologii și operații complicate. Cu insistență, vom aduce echipamentele și tehnologiile avansate în toate spitalele și instituțiile publice”, a scris oficialul pe pagina sa.

Recent, Ministerul Sănătății a anunțat că va achiziționa echipamente noi și pentru Institutul Oncologic, iar cinci spitale din capitale vor primi aparataj medical prin intermediului unui program finanțat de Japonia.

Foto: facebook.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!