ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat a fost reținut de CNA după ce ar fi pretins 5500 de euro mită

14:35 | 22.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Un avocat a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, bărbatul ar fi pretins și primit 5500 de euro de la un cetățean, pentru a influența o decizie în dosarul în care clientul său era acuzat de furt.

Avocatul susținea că ar avea influență asupra unui magistrat din cadrul  Judecătoriei Drochia și că ar putea să-l determine să judece dosarul penal de învinuire a clientului său, astfel încât în privința învinuitului să fie emisă o decizie judecătorească de achitare.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență, iar avocatul a fost prin în flagrant. În prezent, se desfășoară percheziții în oficiul avocatului din Bălţi, în automobilul acestuia şi la domiciliu. Bănuitul a fost reținut pentru 72 ore.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!