ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Arabia Saudită a produs prima mare surpriză a turneului din Qatar după ce a învins Argentina

15:38 | 22.11.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Formaţia Arabiei Saudite a produs prima mare surpriză a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, prin victoria reuşită în faţa dublei campioane mondiale Argentina, cu scorul de 2-1 (0-1), marţi, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în Grupa C a competiţiei, transmite AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

Arabia Saudită a reuşit una dintre cele mai mari surprize din istoria competiţiei, punând capăt unei serii a sud-americanilor de 36 de meciuri consecutive fără înfrângere. Argentina mai avea nevoie de un meci fără eşec pentru a egala recordul deţinut de Italia (37).

Selecţionata ''Albiceleste'' a deschis scorul prin Lionel Messi (10 - penalty), dar ''şoimii verzi'' au dat lovitura în debutul reprizei secunde, când au punctat prin Saleh Alshehri (48) şi Salem Aldawsari (53), la interval de doar câteva minute.

La CM 2018, Argentina a părăsit turneul final din Rusia după optimile de finală (3-4 cu Franţa), iar Arabia Saudită a debutat cu un eşec la scor în faţa Rusiei (0-5).

Argentina va avea o misiune dificilă în a trece de grupă după ce a pierdut în faţa echipei cotate mai slab.

Tot marţi va avea loc partida Mexic - Polonia (Stadium 974 - Doha, 18:00), jocurile din runda a doua fiind programate sâmbătă 26 noiembrie, Polonia - Arabia Saudită (Education City Stadium - Doha, 15:00) şi Argentina - Mexic (Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00).

 

img22008897

img22008897

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!