ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Vlad Tabac și-a expus lucrările la Biblioteca Națională

17:07 | 22.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. O expoziție personală de pictură a artistului plastic Vlad Tabac a fost vernisată astăzi la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Rodica Baleanu, șefa secției Colecția de artă și hărți, a menționat că expoziția cuprinde 47 de lucrări de pictură, executate în diverse tehnici: ulei pe pânză, pasteluri și acuarelă.

Potrivit doctorului în studiul artelor, Cezara Gheorghiță,  în lucrările lui Vlad Tabac nu vedem atât peisaje, cât lumină și umbră. ”Jocul de umbră și lumină este ca un câmp magnetic. E o simfonie dintre lumină și umbre. Vlad Tabac este un mare explorator al naturii. În lucrările lui observăm niște note de abstracție lirică”, a subliniat Cezara Gheorghiță.

La rândul său, artistul plastic Valeriu Herța a afirmat că Vlad Tabac este un maestru al graficii tridimensionale și animație. ”El utilizează o tușă specifică, minusculă, care uneori creează impresia că totul plutește în ceață”, a constatat Valeriu Herța. Totodată, artistul plastic Florentin Leancă a remarcat că această expoziție creează o stare de liniște și dispoziție.

Vlad Tabac s-a născut în 1970 în satul Cornești, raionul Ungheni. În 1988 a absolvit Școala Republicană  de Arte Plastice și în 1997- Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În prezent este profesor la Școala de Arte ”A. Șciusev” din Chișinău. A avut expoziții personale în R. Moldova, Franța, România, Rusia și în alte țări.

Expoziția va fi deschisă până la 22 decembrie.

img22008898

img22008898

img22008898

img22008898

img22008898

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!