ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski a declarat că încă 2000 de orașe și sate ucrainene trebuie eliberate de trupele ruse

07:21 | 23.11.2022 Categorie: Externe

Kiev, 23 nov. /MOLDPRES/. Șeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat marţi că aproximativ 2.000 de oraşe şi sate mai trebuie să fie eliberate de trupele ruse, relatează MOLDPRES cu referire AGERPRES.

Preşedintele Zelenski a făcut această declaraţie într-un mesaj video adresat politicienilor francezi, anunță biroul prezidențial de presă din Kiev.

Acesta a adăugat că oraşe precum Mariupol de la Marea Azov sau Volnovaha din regiunea Doneţk au fost complet distruse de atacurile ruseşti.

Forțele armate ucrainene au eliberat aproximativ 1.880 de sate de la începutul războiului, a declarat adjunctul şefului biroului prezidenţial, Kirilo Timoşenko.

Două mari ofensive ale ucrainenilor s-au desfășurat în ultimele luni și s-au soldat cu eliberarea regiunii Harkov și a orașului Herson, foarte important din punct de vedere strategic.

Foto: telegram

img22008908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!