ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Paris, președintele Maia Sandu i-a înmânat scriitoarei Tatiana Țîbuleac „Ordinul Republicii”

07:31 | 23.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. În timpul vizitei sale de lucru în Republica Franceză, șefa statului s-a întâlnit cu scriitoarea Tatiana Țibuleac, căreia i-a oferit cea mai înaltă distincție a statului, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„La Paris, am avut onoarea să-i înmânez scriitoarei Tatiana Țîbuleac „Ordinul Republicii”, pe care i l-am conferit toamna trecută, ea fiind una dintre cele 30 de personalități decorate cu prilejul celor 30 de ani de la proclamarea Independenței țării noastre. Distincția este dovada succeselor profesionale de excepție, obținute de conaționala noastră, dar și a contribuției ei la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume”, a subliniat Maia Sandu.

În discuții, șefa statului și-a exprimat aprecierea față de scriitoare și i-a mulțumit că, prin munca și talentul său, contribuie la buna imagine a țării noastre.

„I-am mulțumit Tatianei pentru că, deși e stabilită în capitala franceză de mai mulți ani, rămâne alături de Moldova și scrie în limba română. Iar prin Premiul European pentru Literatură, de care s-a învrednicit în 2019, și prin romanele ce-i sunt traduse în zeci de țări, duce faima Moldovei în lume și ne include în circuitul literar european. Îi doresc mult succes și multe noi titluri - și vreau să știe, o dată în plus, că ne mândrim cu ea”, a mai a menționat președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!