ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Femei refugiate şi localnice din Căuşeni şi Ştefan Vodă s-au reunit în două cluburi

08:52 | 23.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. În raioanele Căușeni și Ștefan-Vodă au fost create două cluburi de femei care, săptămânal, se întrunesc pentru a petrece timpul împreună. Femei refugiate și localnice se întâlnesc pentru a se susține, pentru a se ajuta reciproc, transmite MOLDPRES.

Cluburile sunt un rezultat al organizației Centrul de Cooperare Sud, beneficiară a proiectului "Construirea păcii prin rezilienţa femeilor, organizaţiilor şi comunităţilor".  

Printre subiectele comune discutate sunt prevenirea cancerului mamar cu ghidarea unui medic ginecolog, ieșiri în aer liber, sesiuni cu psihologi, exerciții de recunoștință, ateliere de bucătărie, spectacole improvizate despre prevenirea violenței față de fete și femei, sesiuni de yoga, art-terapie, iar lista activităților comune va fi extinsă în următoarea perioadă.

Activitățile echipei Centrului de Cooperare Sud  au drept scop coeziunea dintre femeile din Republica Moldova și refugiatele din Ucraina, oferind sprijin emoțional prin organizarea a diferitor activități informative, precum și de divertisment. „Comunitățile de femei sunt adevărate resurse, iar acolo unde este susținere, există și progres”, afirmă organizatorii.

Proiectul "Construirea păcii prin rezilienţa femeilor, organizaţiilor şi comunităţilor" este implementat de Centrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu Coaliţia Naţională "Viaţa fără Violenţă" cu susţinerea Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Femei UN Women şi finanţat de Fondul Femeilor pentru pace şi Asistenţă Umanitară. 

Foto: UN Women

img22008915

img22008915

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!