ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii îndeamnă șoferii să circule cu atenție din cauza vizibilității reduse

09:12 | 23.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Oamenii legii au atenționat șoferii că pe mai multe porțiuni de drum din țară se circulă în condiții de ceață, ceea ce reduce mult din vizibilitate, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a specificat că, în aceste condiții, șoferii sunt îndemnați să folosească luminile de întâlnire, împreună cu cele anti-ceață.

„Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să mărească distanța în timpul circulației, să reducă viteza și să nu iasă la depășire fără a se asigura. De asemenea, în cazul în care șoferul rămâne în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale. Conducătorii auto trebuie să fie atenți la drum, în condițiile în care pietonii sunt greu de observat, mai ales pe traseele care leagă localități, iar aceștia se deplasează pe carosabil”, a spus Natalia Golovco.

La fel, polițiștii recomandă pietonilor să traverseze strada doar prin locurile permise și doar după ce se asigură. Totodată, în condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, persoanele sunt îndemnate să poarte îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au specificat pentru agenție că, din cauza ceții, în această dimineață, a fost anulată cursa dinspre și spre Istanbul, Turcia.

Conform meteorologilor, ceața persistă în zonele nord și centru. Aceasta se va dispersa, treptat, la orele amiezii. Specialiștii au anunțat că ceața se va menține și în următoarele zile.

img22008916

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!