ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat un concurs pentru dezmințirea miturilor din sectorul energetic

11:42 | 23.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Jurnaliștii din ţară au fost invitați să participe la Concursul publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic, desfășurat de programul Uniunii Europene „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova. Materialele pot fi expediate până la 31 martie 2023, transmite MOLDPRES.

Publicațiile jurnalistice înscrise trebuie să reflecte profesionist subiectele care țin de sectorul energetic, cu accent pe dezmințirea miturilor care se referă la: energia electrică, gazele naturale, combustibilii și energia regenerabilă, precum și impactul acesteia din urmă asupra atenuării efectelor schimbărilor climatice.

Potrivit PNUD, la evaluarea publicațiilor/materialelor depuse se va ține cont de complexitatea materialului; calitatea documentării; originalitatea subiectului și valoarea socială; instrumentele de prezentare şi vizualizare a datelor; respectarea standardelor profesionale şi etice în procesul de documentare, de dobândire a informaţiei.

„Fiecare dosar trebuie să conțină trei materiale publicate în perioada 1 ianuarie 2022 - 31 martie 2023, CV-ul autorului/autoarei sau ale autorilor, în cazul în care la concurs va participă o echipă de jurnaliști. Vor fi acordate câte trei premii la trei categorii: presa scrisă sau online, radio, TV”, indică PNUD.

Foto: PNUD

img22008921

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!