ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prețurile la benzină şi motorină vor scădea

12:04 | 23.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru joi, 24 noiembrie, următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard: 25,73 lei/litru - pentru benzina COR 95 (-22 bani); 25,75 lei/litru - pentru motorina standard (-25 bani), transmite MOLDPRES.

După o perioadă în care bursele internaționale au reacționat negativ la planurile occidentului de a renunța începând cu 5 decembrie la țițeiul rusesc şi din 5 februarie la produsele petroliere derivate, ANRE atestă pentru moment o scădere mai pronunțată a prețurilor la nivel internațional.

„Contrar prognozelor anterioare, precum că rafinăriile europene se vor confrunta cu un deficit din cauza interdicției UE asupra petrolului rusesc, actualmente se observă o aprovizionare suficientă a acestora cu țiței. Piețele sunt puternic influențate de discuțiile între Arabia Saudită şi alte state membre OPEC privind o posibilă majorare a producţiei de petrol, precum și mesajele potrivit cărora China şi-a înăsprit restricțiile sanitare, fapt care ar putea să afecteze perspectivele privind cererea mondială de țiței”, rezumă ANRE.

Foto simbol

img22008926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!