ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Depozitele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică vor fi renovate

13:03 | 23.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Infrastructura Agenției Naționale pentru Sănătate Publică va fi renovată. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede inițierea negocierilor și amendarea acordurilor de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, semnate la data de 28 aprilie 2020 și 9 august 2021.

Acordurile încheiate prevedeau alocarea unor împrumuturi pentru achiziționarea de vaccinuri împotriva COVID-19. În total, suma creditelor depășea 77 de milioane de euro. Prin amendarea acestor acorduri se urmărește modificarea destinației mijloacelor financiare, obiectivul fiind, în continuare, sporirea gradului de pregătire în domeniul sănătății publice pentru a face față în mod corespunzător crizei provocate de pandemie. 

Astfel, urmează să fie construite și renovate depozitele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. De asemenea, vor fi achiziționate echipamente medicale pentru reabilitarea post-COVID: echipamente de imagistică prin rezonanță magnetică, sisteme de angiografie, o cameră de oxigen hiperbarică și alte echipamente medicale pentru reabilitarea post-COVID.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!