ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA vor acorda Republicii Moldova încă 19,5 milioane de dolari

13:07 | 23.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de euro, acordată adițional de Statele Unite ale Americii. Un proiect de lege care prevede ratificarea celui de-al 14-lea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA a fost aprobat astăzi de membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, comunică MOLDPRES.

Finanțarea adițională de 19,5 milioane de euro va fi valorificată în vederea consolidării securității energetice a țării noastre, reducerea dependenței de Federația Rusă prin conectarea elementelor-cheie cu sistemele europene, precum și diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice.

După acordarea finanțării suplimentare, Republica Moldova va beneficia, în total, de asistență nerambursabilă în valoare de 172 728 297 de dolari.

Foto simbol

img22008932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!