ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cancelarul german consideră că țara sa a devenit un lider politic al Europei

14:19 | 23.11.2022 Categorie: Externe

Berlin, 23 nov. /MOLDPRES/. Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a evidenţiat miercuri rolul activ al ţării sale în politica europeană, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Scholz a declarat în fața în fața deputaților germani că „guvernul federal este cel care a formulat idei clare despre viitorul Europei - ceva ce preşedintele francez şi alţii aşteptaseră ani întregi”. Această declarație a fost făcută în timpul dezbaterilor parlamentare privind bugetul ţării pentru 2023.

''Sunt alături de preşedintele francez Emmanuel Macron în urmărirea obiectivului unei Europe geopolitice care să fie în mod clar mai capabilă de acţiune'', a subliniat șeful guvernului de la Berlin.

Cancelarul german a dat ca exemplu propunerea de creare a unui scut de apărare antirachetă european.

''În acest an, vom iniţia următoarea etapă a sistemului european de luptă aeriană FCAS, după ce mult timp proiectul nu a primit atenţia politică necesară aici în Berlin'', a spus el.

Scholz a apreciat că Germania are criza energetică ''sub control'', precizând că securitatea energetică este ''probabil'' garantată pentru lunile de iarnă.

Invazia Rusiei în Ucraina a dus la o explozie a preţurilor energiei în Europa. Guvernele europene caută soluţii alternative la gazul rusesc, în timp ce Moscova şi-a redus livrările.

Germania este afectată în mod special ca urmare a dependenţei sale masive de combustibilii ruseşti.

Foto: bundesregierung.de

img22008938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!