ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița a vizitat liceul „Mihai Eminescu” din Edineț

17:19 | 23.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a mers astăzi la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Edineț, unde a vizitat sălile de clasă, laboratorul IT, cantina, Centrul de resurse și biblioteca, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În ultimii ani, în instituția de învățământ au fost implementate mai multe proiecte cu finanțare externă și din bugetul de stat. Astfel, liceul este dotat cu echipamente performante de TIC pentru desfășurarea unui proces educațional de calitate, dispune de proiectoare, table interactive, televizoare, ecrane digitale, laptopuri, tablete, PC conectate la internet, imprimante, camere WEB și ecrane de proiecție.

Natalia Gavrilița a vorbit cu cadrele didactice care activează în cadrul instituției publice de învățământ, dar și cu elevii care fac parte din Consiliul Elevilor în mandatul octombrie 2022 – octombrie 2023. 

„Mă bucur să vă văd atât de activi și bine informați. Ne dorim ca elevii să-și poată urma studiile în țara noastră și să rămână aici, acasă, să lucreze. Pentru asta muncim eu și colegii mei din Guvern, să vă creăm condiții bune pentru dezvoltare culturală și creștere profesională. Acum, câteva zile, a fost lansat programul Voucher Cultural, care poate fi accesat chiar și la nivel local. La fel, vă îndemn să vă implicați și în procesul de consultare a Strategiei de tineret 2030. Moldova are nevoie de forța tinerilor care să-și investească creativitatea, potențialul, viziunile și efortul în consolidarea și dezvoltarea țării”, a spus premierul. 

În cadrul dialogului dintre elevi și prim-ministrul Gavrilița au fost abordate diverse subiecte, inclusiv s-a vorbit despre necesitățile și interesele elevilor, dificultățile pe care le confruntă la nivel local și soluțiile pe care le-au identificat pe platforma Consiliului elevilor. 

În instituția publică LT „Mihai Eminescu” din Edineț își fac studiile 569 de elevi și activează 41 de cadre didactice. 

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!