ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova nu poate avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, susține șefa statului

18:03 | 23.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Declarația a fost făcută de șeful statului Maia Sandu, după ce în Republica Moldova s-au înregistrat astăzi deconectări electrice în urma bombardamentelor rusești asupra sistemului energetic ucrainean, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, atacurile în Ucraina continuă. „Oamenii își scot răniții de sub dărâmături și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi, dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Președintele a subliniat că „Republica Moldova nu poate avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință”. „Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a adăugat oficialul.

În Republica Moldova s-au înregistrat astăzi deconectări electrice în urma bombardamentelor rusești asupra sistemului energetic din Ucraina. Deconectările avariate în sistemul electroenergetic moldovenesc s-au produs la ora 14:23. O situație similară a avut loc pe 15 noiembrie, când la fel au existat deconectări  în urma atacurilor Rusiei asupra Ucrainei. 

img22008950

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!