ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

18:33 | 23.11.2022 Categorie: Comunicate

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală, în vizită la Edineț

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală împreună cu întreaga echipă guvernamentală s-a deplasat astăzi, 23 noiembrie 2022, în municipiul Edineț, unde a avut loc ședința Guvernului Republicii Moldova. După ședința Executivului, ministrul a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții conducerii raionului și angajații Direcției Educație a Consiliului Raional Edineț, cu directorii instituțiilor de învățământ general și ai centrelor educaționale din oraș și din raion.

La întâlnire, participanții au abordat un șir de probleme actuale ale învățământului din raion. A avut loc un schimb de opinii cu privire la alimentația elevilor în școli, gestionarea financiară în instituțiile de învățământ fără autonomie financiară, activitatea grupelor cu program prelungit pentru ciclul primar, activitatea Serviciului de Asistență Psihopedagogică, salarizarea în sistemul educațional, organizarea cursurilor de formare continuă pentru specialiștii Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), activitatea filialelor instituțiilor de învățământ general etc.

Ministrul Anatolie Topală le-a vorbit celor peste 100 de participanți la întrevedere despre prioritățile Ministerului Educației și Cercetării în domeniul educației, despre măsurile luate de autorități în condițiile de criză energetică pentru ajutorarea cetățenilor și, în special, pentru asigurarea procesului de învățământ în sălile de clasă, îndemnându-i totodată să folosească rațional resursele.

La finalul întrevederii, oficialul le-a mulțumit participanților pentru munca, dăruirea și dedicația lor în asigurarea unui proces de instruire de calitate, menționând că doar prin eforturi conjugate și o colaborare strânsă cu autoritățile, vor putea fi obținute rezultate mai bune în educație.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!