ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a îndemnat cetățenii să fie uniți și solidari

20:08 | 23.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a îndemnat cetățenii să fie uniți și solidari „pentru a trece și peste această nouă încercare”. Îndemnul a fost făcut în contextul deconectării energiei electrice din țara noastră provocată de bombardamentele rusești asupra sistemului energetic ucrainean, transmite MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că țara noastră se confruntă astăzi cu situația de acum o săptămână, când din cauza bombardamentelor armatei ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene are de suferit și Republica Moldova.

„Mai multe orașe din Ucraina sunt lovite de barajul de rachete care distruge case, drumuri, vieți de oameni. În Moldova, aceasta a dus la o deconectare avariată a sistemului electroenergetic, în urma căreia, practic, majoritatea localităților din țară au rămas fără lumină. Bineînțeles, acest lucru periclitează funcționarea normală a instituțiilor de învățământ, a spitalelor, a fabricilor, companiilor producătoare, dar și viața cotidiană a oamenilor. Specialiștii Moldelectrica lucrează pentru a remedia situația și pentru a reconecta la energia electrică întreaga țară”, a scris Natalia Gavrilița pe o rețea de socializare.

Premierul și-a exprimat solidaritatea față de Ucraina. „Transmit sincere condoleanțe tuturor celor care astăzi au pierdut ființe dragi din cauza rachetelor rusești. Cred că este mai clar ca oricând: prețul pentru libertate și pentru dreptul de a ne alege singuri calea și direcția este unul enorm. În aceste momente vă îndemn să fim uniți și solidari, ca să trecem și peste această nouă încercare”, a remarcat Natalia Gavrilița.

În Republica Moldova s-au înregistrat astăzi deconectări electrice în urma bombardamentelor rusești asupra sistemului energetic din Ucraina. Deconectările avariate în sistemul electroenergetic moldovenesc s-au produs la ora 14:23. O situație similară a avut loc pe 15 noiembrie, când la fel au existat deconectări  în urma atacurilor Rusiei asupra Ucrainei.

img22008954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!