ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

10:00 | 24.11.2022 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră în 24 de ore (23 noiembrie 2022)

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 39 929 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 20 683 traversări persoane.

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 23 631, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 16 298.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România 19 832 traversări, la granița moldo-ucraineană fiind semnalate 13 919 treceri și alte 6 178 traversări – la frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Leușeni – 8 147 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 6 178 traversări persoane;
PTF Sculeni – 4 623 traversări persoane;
PTF Otaci - 3 957 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 2 839 traversări persoane.

Cu referire la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 11 243 treceri, dintre care 5 781 - pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, un număr de 1 496 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:
- două persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și al zonei de frontieră;
- un caz de trafic ilegal de bunuri;
- doi străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 11 încălcări privind regulile de folosire a vinietei și de transportare pasageri;
- un mijloc de transport identificat cu consemn național.

(07:30/24.11.2022)
La această oră, punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, fiind înregistrate valori minime în trafic.

Excepție: din cauza unor defecțiuni tehnice la baza de date a autorității vamale a Ucrainei și lipsei energiei electrice pe partea ucraineană, PTF Vulcănești–Vinogradovka, PTF Mirnoe–Tabaki, PTF Ceadîr-Lunga–Novîe Troianî, PTF Briceni–Rossoșani, PTF Ocnița–Sokireanî, PTF Grimăncăuți–Vașkovțî, PTF Giurgiulești–Reni, PTF Cișmichioi–Dolinskoe sunt cu activitatea sistată.

Rugăm călătorii să prezinte înțelegere la situația creată și să aleagă, din timp, alte puncte de trecere a frontierei din proximitate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!