ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

10:21 | 24.11.2022 Categorie: Comunicate

Întrevederea secretarului de stat Ruslan Bolbocean cu decanul Academiei Internaționale Anticorupție, Thomas Stelzer 

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Ruslan Bolbocean l-a primit într-o vizită la MAEIE pe Thomas Stelzer, decanul și secretarul executiv al Academiei Internaționale Anticorupție (IACA). Discuția a prilejuit efectuarea unui schimb de opinii asupra cooperării Republicii Moldova cu Academia Internațională Anticorupție în domeniul prevenirii și combaterii corupției. 

Cei doi oficiali au exprimat satisfacția pentru rezultatele înregistrate în relația de cooperare dintre Republica Moldova și IACA, în decursul anilor de la ratificarea de către țara noastră a Acordului de înființare a Academiei Internaționale Anticorupție ca organizație internațională, și au relevat oportunitatea consolidării colaborării pe palierele dezvoltării standardelor și bunelor practici în materie de cercetare și educație în domeniu. 

Interlocutorii au vorbit despre modalitatea concretă în care Republica Moldova poate colabora cu organizația internațională în vederea promovării obiectivelor țării de întărire a independenței sistemului judiciar și luptei împotriva corupției.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!