ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ungaria va cumpăra de la Israel unul dintre cele mai moderne sisteme de radar militar din lume

12:07 | 24.11.2022 Categorie: Externe

Budapesta, 24 nov. /MOLDPRES/. Ungaria a hotărât să procure de la Israel unul dintre cele mai moderne sisteme de radar din lume, a declarat miercuri, 23 noiembrie, ministrul maghiar al Apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Sistemul de radar, care face parte din sistemul antirachetă israelian Domul (sau Cupola) de Fier şi rachetele norvegiano-americane aferente vor fi procurate cu  începere din prima parte a lui 2023, a specificat ministrul.

Budapesta a lansat în 2016-2017 un amplu program de modernizare a apărării, ceea ce, a subliniat el, "s-a dovedit a fi o decizie bună în lumina actualului război ruso-ucrainean". Ungaria cumpără echipamente militare pentru a-şi întări apărarea antiaeriană, cu scopul "de a asigura că aceasta acoperă întregul teritoriu al ţării", a precizat ministrul Apărării din Ungaria. El a inspectat sistemul Domul de Fier împreună cu preşedinta ungară Katalin Novak în cursul vizitei oficiale efectuate săptămâna trecută în Israel.

img22008974

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!