ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost reabilitat un drum național din sudul ţării

12:42 | 24.11.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi despre finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului național M3 Chişinău – Giurgiuleşti, Sectorul 1, după ce o comisie de recepţie a stabilit că acestea sunt efectuate integral și la un înalt nivel al calității, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, pentru locuitorii satelor Chirsova, Congaz, și Svetlîi din UTA Găgăuzia, precum și cei din raionul Taraclia, satele Balabanu, Aluatu și Chirilovca, sectorul de drum reabilitat înseamnă acces către gospodării, treceri de pietoni, în special în zona școlilor și grădinițelor, construcția și reconstrucția stațiilor de autobuze, toate acestea fiind executate conform normelor în vigoare. „Astfel, locuitorii vor merge pe un drum proiectat și executat conform standardelor europene”, indică ASD.

Reabilitarea acestui sector face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare a drumului M3, care duce spre Giurgiulești. Analizând întreg traseul M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România ca punct strategic de a uni capitala cu portul Giurgiulești, Administrația de Stat a Drumurilor susţine că a depus tot efortul ca tronsonul dat să fie deschis circulației pe anumite sectoare până la finele acestui an.

Foto: ASD

img22008976

img22008976

img22008976

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!