ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administrațiile ZEL-urilor vor putea cesiona rezidenților dreptul de superficie

15:13 | 24.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Administrațiile Zonelor economice libere (ZEL) vor putea cesiona dreptul de superficie rezidenților ZEL, după înregistrarea dreptului de superficie în registrul bunurilor imobile. Deputații au operat astăzi modificări la Legea cu privire la zonele economice libere, comunică MOLDPRES.

Dreptul de superficie este dreptul de proprietate asupra clădirii construite sau asupra plantației aflate pe terenul altei persoane și dreptul de folosință asupra acelui teren.

Astfel, rezidenții vor avea dreptul să dezvolte infrastructura de producție, cum ar fi construcția halelor industriale, și infrastructura tehnico-edilitară în zonele libere.

Modificările propuse vor contribui la deblocarea situației în care mai mulți agenți economici înregistrați în ZEL se confruntă cu impedimente legate de obținerea certificatului de urbanism și a autorizației de construire.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!