ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atacurile Rusiei în Ucraina afectează fiecare cetățean al R. Moldova, a declarat vicepremierul Nicu Popescu

17:02 | 24.11.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Atacurile Rusiei în Ucraina afectează fiecare cetățean al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, în urma discuției cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, care a fost convocat astăzi la MAEIE, transmite MOLDPRES.

Potrivit vicepremierului Nicu Popescu, Oleg Vasnețov a fost convocat pentru a-i exprima protestul țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructura civilă ucraineană, fapt ce a creat penurie de electricitate.

„Condamnăm războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Republica Moldova este una dintre țările cele mai afectate de acest război. Ieri, practic întreaga țară a stat timp de mai multe ore fără electricitate în urma bombardamentelor din Ucraina. Războiul afectează fiecare cetățean al Moldovei indiferent de preferințele politice sau geopolitice”, a spus Nicu Popescu.

În discuția cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, viceprim-ministrul a menționat că Federația Rusă trebuie să înceteze bombardamentele. „Din păcate, Rusia are o altă poziție. Am condamnat ferm atacurile. Cetățenii noștri sunt afectați de lipsa curentului electric, criza economică și prețul ridicat la energie. Suntem uniți în dorința de a avea pace pe teritoriul țării noastre”, a afirmat oficialul.

Totodată, MAEIE a transmis instrucțiuni urgente șefilor misiunilor noastre diplomatice pentru a informa partenerii despre impactul major al acestei situații.

În urma bombardamentului de ieri al Rusiei împotriva sistemului energetic din Ucraina, s-au înregistrat întreruperi masive de energie electrică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. O situație similară a avut loc pe 15 noiembrie, când la fel au existat deconectări în urma bombardamentelor rusești asupra sistemului energetic ucrainean.

img22008991

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!