ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fortificarea cooperării moldo-georgiene a fost discutată de premierul Natalia Gavrilița cu ministrul de Externe al Georgiei

17:55 | 24.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița l-a primit pe ministrul georgian al Afacerilor Externe, Ilia Darchiashvili, aflat în vizită la Chișinău. Discuțiile au vizat mai multe subiecte de actualitate, inclusiv evoluția situației de securitate din regiune în contextul războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, dar și modalitățile de gestionare eficientă a crizelor existente, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șefa Executivului a apreciat nivelul înalt al relațiilor dintre Moldova și Georgia, accentuând aspirațiile comune de integrare europeană, dar și de implementare a proiectelor menite să îmbunătățească viața cetățenilor din cele două state. 

„Lucrăm în regim de criză, dar suntem foarte hotărâți să înaintăm, concomitent, pe programul de reforme. Mă bucură faptul că Republica Moldova și Georgia sunt aliniate pe multe din viziunile de dezvoltare ale țărilor noastre. Tot ce facem este în beneficiul oamenilor, iar obiectivul nostru comun - de a ne ancora țările în parcursul european - rămâne o prioritare în acest sens”, a spus prim-ministrul. 

„Trebuie să aprofundăm parteneriatul dintre țările noastre și să continuăm vizitele bilaterale de nivel înalt. Moldova și Georgia sunt în aceeași barcă, de aceea trebuie să continuăm colaborarea și dialogul nostru fructuos”, a subliniat Ilia Darchiashvili.

De asemenea, oficialii au evidențiat importanța diversificării legăturilor comercial-economice și intensificarea eforturilor pentru ridicarea nivelului de parteneriat strategic. 

Foto: Guvern

img22008996

img22008996

img22008996

img22008996

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!