ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

18:45 | 24.11.2022 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a primit la MAEIE delegația Consiliului Europei

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Secretatul de stat Veaceslav Dobîndă l-a primit la MAEIE pe directorul pentru coordonarea programelor din cadrul Consiliului Europei Claus Neukirch pe marginea rezultatelor reuniunii Comitetului Director privind monitorizarea Planului de Acţiuni 2021-2024 al Consiliului Europei pentru Republica Moldova.

Interlocutorii au apreciat rezultatele reuniunii din 22 noiembrie a Comitetului director, precum și stabilirea priorităților trasate pentru următorii doi ani.

Secretatul de stat a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant pe care Consiliul Europei îl acordă Republicii Moldova în eforturile de modernizare și realizare a reformelor democratice, inclusiv în domenii-cheie pentru parcursul integrării europene, printre care reforma justiției, combaterea corupției, spălarea banilor.

La fel, oficialul moldovean a accentuat importanța expertizei oferite de Consiliul Europei, a recomandărilor Comisiei de Veneția, ale organelor de monitorizare GRECO, Moneyval. Cu titlu special, a fost menționtă asistența statelor membre ale Consiliului Europei oferită Moldovei, inclusiv contribuțiile financiare voluntare pentru realizarea Planului de acțiuni ale Norvegiei, Elveției, Germaniei, Suediei, Țărilor de Jos, Belgiei, Luxemburgului, României, precum și contribuțiile Uniunii Europene și Statelor Unite.

Un alt subiect de discuții a constituit situația din regiune și consecințele dramatice ale războiului din Ucraina asupra economiei Republicii Moldova, sectorului energetic și cel umanitar. În context,  secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a punctat problemele cu care se confruntă Republica Moldova la această etapă și prioritățile imediate ale guvernului pentru stabilizarea situației în țară.

La întrevedere a participat și șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!