ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„În pofida provocărilor, R. Moldova merge hotărâtă spre integrarea europeană”, a afirmat Igor Grosu

20:06 | 24.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Ilia Darchiashvili, aflat în vizită la Chișinău, despre securitatea din regiune, războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, criza refugiaților și parcursul european, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului s-a referit la situația la zi din Republica Moldova și întreruperile de energie electrică la nivel național, o consecință a războiului din Ucraina. Atacurile directe la securitatea energetică a țării noastre, precizează președintele Parlamentului, determină și mai mult Moldova să pună bazele independenței energetice. „Țara noastră este direct afectată de războiul de la hotar. Majoritatea oamenilor însă sunt conștienți de ce se întâmplă și dau dovadă de o rezistență și coeziune impresionante”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a dat asigurări că, în pofida provocărilor, țara noastră merge hotărâtă spre integrarea europeană, iar această cale spre lumea liberă și dezvoltată au ales-o cetățenii. „Sperăm să cooperăm inclusiv în acest domeniu și, paralel, să sporim legăturile economice ale țărilor noastre. Avem multe provocări comune, în special în această perioadă deloc ușoară”, a afirmat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Foto: Parlament

img22009004

img22009004

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!