ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sporirea rezilienței energetice a R. Moldova a fost discutată de președintele Parlamentului cu prim-ministrul lituanian

09:44 | 26.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Subiectul referitor la măsurile de sporire a rezilienței energetice a Republicii Moldova a fost discutat de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la întrevederea cu prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Šimonytė, aflată într-o vizită la Chișinău, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Discuțiile s-au axat pe acțiunile concrete pe care le întreprind autoritățile pentru a diminua efectele crizei energetice, produsă de războiul din Ucraina, și pentru a asigura aprovizionarea continuă a cetățenilor cu energie electrică, termică și gaze naturale. Oficialii au examinat și măsurile de eficiență energetică implementate, dar și despre proiectele legate de utilizarea energiei regenerabile.

„Vom depăși această perioadă complicată și vom deveni mult mai rezilienți, dar și mai puternici după această iarnă”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

În cadrul întrevederii a fost abordat și subiectul legat de progresele înregistrate de țara noastră în realizarea parcursului european, dar și prioritățile în calitate de țară candidată pentru aderarea la UE.

La rândul său, Ingrida Šimonytė a spus că Lituania va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de integrare europeană și va oferi toată asistența necesară pentru ca țara noastră să treacă cu bine de crizele care afectează regiunea.

Foto: Parlament

img22009046

img22009046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!