ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gala Moldova ECO Energetică și-a desemnat câștigătorii ediției 2022

11:37 | 26.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Cinci inițiative de proiect în domeniul utilizării și promovării energiei regenerabile și a eficienței energetice au fost premiate ieri, la Gala Moldova ECO Energetică, ediția 2022, transmite MOLDPRES. 

În deschiderea ceremoniei de premiere, vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a declarat că experiența pe care o trăim în aceste zile este o lecție clară că Moldova trebuie să facă o schimbare radicală în sectorul energetic. 

„Îmi doresc ca aceste idei să fie implementate pe viitor în țara noastră astfel încât să nu mai fim dependenți de un singur furnizor de energie. Contez că vom începe să consumăm energia mult mai responsabil și vom investi mai mult în proiecte de eficiență energetică. Energeticienii vor schimba soarta acestei țări. Îmi doresc ca inginerii şi tinerii cu deschidere către inovații să se regăsească în funcții de decizie și să contribuie la tranziția spre un sector energetic competitiv și durabil", a menționat Andrei Spînu.

La concursul din acest an au depus dosarele 15 participanți, la următoarele categorii: eficiență energetică; energia regenerabilă; utilizarea eficientă a apei; clădiri eco/verzi; transport eco/eco.

Competiția Moldova ECO Energetică s-a desfășurat în perioada 10 august – 10 septembrie curent și are drept scop susținerea celor mai importante inițiative în producerea, transmiterea, distribuția şi consumul eficient de energie, în implementarea, dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, precum și a inovațiilor în domeniu. Printre câștigătorii competiției se numără întreprinderi și persoane fizice, care urmează să participe la Concursul internațional organizat la Viena, de către Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială, în cadrul căruia vor concura startup-uri din 10 țări unde este implementat acest concept.

Foto: MIDR

img22009048

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!