ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spania a terminat la egalitate cu Germania (1-1)

10:56 | 28.11.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Selecţionatele Spaniei şi Germaniei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), duminică seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, într-un meci din Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, relatează MOLDPRES.

Rezultat echitabil între cele două foste campioane mondiale, după golurile marcate de Alvaro Morata (62), respectiv Niclas Fuellkrug (83). Cele două formaţii veneau după debuturi complet diferite.

Spania, care câştigase cu 7-0 în faţa Costa Ricăi, a început în forţă şi a avut o mare ocazie de gol în min. 7, când Olmo a şutat din marginea careului, dar Neuer a respins salvator în transversală. Jordi Alba a avut şi el un şut (22), la colţul scurt, însă a ratat ţinta.

Învinsă surprinzător de Japonia (1-2) în meciul său de debut în Qatar, Germania şi-a creat prima oportunitate în min. 25, când Gnabry a tras din marginea careului, dar pe lângă poartă.

''La Roja'' a mai avut două oportunităţi în prima repriză, dar de fiecare dată Ferran Torres a fost blocat, prima oară de Raum (27), iar apoi de Musiala (36).

Germania, cvadruplă campioană mondială (1954, 1974, 1990, 2014), a reuşit să înscrie în min. 40, prin Rudiger, din centrarea lui Kimmich, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Tot Rudiger a semnat o altă ocazie a Mannschaft-ului (45), cu un şut din unghi, reţinut în doi timpi de Simon.

Şi repriza secundă a fost un joc tactic, în care fiecare echipă a căutat să exploateze eventualele puncte slabe ale adversarei.

Campioana mondială din 2010 a marcat prima, în min. 62, prin Morata, la mai puţin de zece minute de la intrarea sa, cu o reluare din 6 metri la colţul scurt, la centrarea lui Jordi Alba. Asensio a trecut pe lângă golul desprinderii (65), şutând peste de la 17 metri.

Germania s-a aruncat apoi în atac cu toate forţele şi a creat pericol în min. 73, când Fuellkrug a fost aproape să reia din 6 metri la centrarea lui Musiala. Câteva secunde mai târziu, Musiala a fost găsit bine de Sane în careu, dar a şutat în Unai Simon (73).

Echipa lui Hansi Flick a reuşit egalarea în min. 83, prin Fuellkrug, cu un şut din careu, după o minge pasată de Musiala.

img22009069

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!