ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol al unui dramaturg polonez va fi jucat la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”

17:27 | 28.11.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat marți, 29 noiembrie, la ora 18.30, spectacolul ”În largul mării” de dramaturgul polonez Slawomir Mrożek, în regia lui Petru Hadârcă, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul, montat în colaborare cu Ambasada Poloniei în Republica Moldova, are o distribuție de excepție din care fac parte Anatol Durbală, Emil Gaju, Petru Oistric și Valentin Zorilă. 

„Scena înfățișează o plută în largul mării. Trei naufragiați în costume negre, elegante, în cămăși albe”, menționează Sławomir Mrożek, de aici pornind aventura unor personaje fantasmagorice, cu trăsături burleşti, hiperbolizate, dar care totuşi sunt rupte din realitate. Grasul (Emil Gaju), Slabul (Anatol Durbală) și Mijlociul (Petru Oistric) au cravate înnodate impecabil, iar în buzunarele de la piept - batiste sclipitor de albe. După o perioadă petrecută pe plută fără breakfast-uri, prânzuri, cine copioase ori frugale, decid să se mănânce unul pe altul, pe rând. O decizie firească. Dar cine va fi primul sacrificat-înfulecat? Începe vânătoarea reciprocă ce include manevre, viclenii, ticăloșii deghizate, dezbateri, discursuri, chiar și o procedură de vot. Bineînțeles, fraudată.

Miercuri, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Frunze de dor” de Ion Druță în regia lui Alexandru Cozub, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Citind pentru Auschwitz”, după romanul lui Bernard Schlink, în regia Danielei Burlaca și Teatrul Liber TOTEM – pe scena Teatrului Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Sărbătoare pe timp de ciumă” în regia lui Daniel Muntean. Piesa „Sărbătoare pe timp de ciumă” a Teatrului Liber TOTEM este o interpretare mistică a ciclului „Micile tragedii” de Alexandr Pușkin, ale cărui personaje devin victime ale pasiunilor și viciilor lor. Nu există eroi nemuritori aici, doar soarta adusă la nervi și dorința de a gusta măcar puțin mai mult din această viață dulce.

Joi, 1 decembrie, la  18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” readuce în scenă spectacolul ”O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, în regia lui Alexandru Grecu.

img22009084

img22009084

img22009084

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!