ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deficitul de energie electrică de azi va fi acoperit în baza contractelor de avarie

08:23 | 29.11.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Compania SA Energocom a anunțat aseară că nu a reușit să cumpere energie electrică pentru ziua de astăzi de pe platforma românească OPCOM din cauza creșterii bruște a prețurilor, transmite MOLDPRES.

„În acest caz, operatorul sistemului de transport Moldelectrica va acoperi deficitul pentru ziua de marți de la operatorii din țările vecine, în baza contractelor de avarie”, potrivit instituţiei.

La rândul său, Întreprinderea de stat Moldelectrica a precizat că pentru ziua de marți, 29 noiembrie, nu a fost contractată întreaga cantitate prognozată a consumului de energie electrică, fiind astfel anticipat un deficit de circa 74%.

Urmare a demersurilor ÎS Moldelectrica, deficitul anticipat va fi acoperit prin contract de livrare a energiei de urgență. „Confirmarea disponibilității a fost primită de la OST a statului vecin”, indică Moldelectrica.

img22009092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!