ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 14 600 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

09:58 | 29.11.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat săptămâna trecută primul ajutor medical la 14 590 de persoane, inclusiv 3 103 copii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, după acordarea asistenței medicale, 5 637 de pacienți, dintre care 1 561 copii, au fost transportați la spitalele din țară.

În ultima săptămână, intervenția ambulanței a fost solicitată de 3 293 de persoane cu urgențe cardiovasculare, urmate de 2 925 de pacienți cu urgențe respiratorii, 2 027 cu patologii neurologice și 1 063 cu diverse traumatisme.

De asemenea, echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate de: 224 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale, 94 de persoane cu boli infecțioase, 56 de persoane ce au avut de suferit în urma accidentelor rutiere și 54 de pacienții cu infarct miocardic.

De ajutorul medical prespitalicesc au mai beneficiat 52 de persoane cu urgențe toxice. Totodată, două persoane au manifestat reacții alergologice acute după administrarea unor medicamente.

Pe parcursul săptămânii trecute, mai multe persoane au avut de suferit în urma expunerii prelungite la temperaturile scăzute. Serviciul de Urgență a fost solicitat pentru patru pacienți cu hipotermie și unul cu degerături, care au beneficiat de asistență medicală urgentă la etapa de prespital. Ulterior, în dependență de stare, aceștia au fost transportați la spital pentru investigații și tratament în condiții de staționar.

img22009095

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!